Biluțe de dovleac (de la 1 an)

Biluțe de dovleac este o rețetă care se gătește singură!
Pentru că eu prefer să petrec timpul oriunde altundeva decât în bucătărie, caut variante care necesită timp minim de pregătire, dar și arată foarte bine, pentru a fi mâncate cu drag și de copiii mofturoși :).
Rețeta de astăzi vă va surprinde prin simplitate și savoare!

Biluțe de dovleac

bilute de dovleac

 Ingrediente*:

*Puteți oferi ceastă rețetă copiilor de la vârsta de 6 luni, dacă omiteți mierea și nuca.

Mod de preparare:

  1. Se spală dovleacul, se taie în jumătate pe lungime și se pune la cuptor la 150-170 de grade Celsius, timp de 30-60 de minute, în funcție de cât de mare este. Se verifică cu o furculiță: când intră ușor în el, este gata.
  2. Se scoate din cuptor. Cu o lingură specială pentru înghețată, se scot biluțe de miez de dovleac, pe care le așezăm pe o farfurie sau platou.
  3. Când s-au răcit, se presară cu scorțișoară, se pune puțină miere pe fiecare biluță și se presară sau se așează nuca.

La noi a fost un succes total și la mici, și la mari, și la musafiri! Pentru mine a fost satisfacție maximă, pentru că în timp ce rețeta se pregătea (singură) la cuptor, eu am făcut alte treburi prin casă, pentru care nu am găsit încă ‘rețeta’ cu care să se facă singure 🙂

Foto: diversificare.ro

Author: Alexandra Aron

Share This Post On