Biscuiţi de casă cu cocos şi merişoare (de la 1 an)

Îmi place să gătesc şi să le ofer copiilor o variantă sănătoasă a produselor din comerţ. Trebuie să recunosc că am avut multe de învăţat de pe urma alergiei fiicei mele la proteina laptelui de vacă, fiind nevoită să-mi folosesc imaginaţia şi să reintrepretez aproape orice fel de mâncare.

Biscuiţi de casă cu cocos şi merişoare

Biscuiţi de casă cu cocos şi merişoare

Ingrediente

Mod de preparare

Se cerne făina, se adaugă bicarbonatul de sodiu şi sarea, apoi se amestecă. În robotul de bucătărie se pune făina şi restul ingredientelor şi folosind funcţia pulse (sau pornire/oprire) se mixează până la omogenizarea ingredientelor. S-ar fi putea pregăti aluatul cu mâna, însă căldura mâinilor topește crema de cocos şi aluatul cere mai multă făină decât este cazul. În lipsa unui robot, se omogenizează cu mâna și se dă pentru câteva minute la rece.

După ce aluatul nu mai este lipicios se împarte în două şi se formează două suluri. Cele două părți de aluat se înfășoară în folie de plastic şi se pun la frigider pentru o oră sau pentru 20 de minute la congelator. Acest lucru va permite o feliere mai ușoară a biscuiților. Este indicat să folosim un cuţit bine ascuţit petru a tăia fără a apăsa, pentru că se vor turti biscuiţii.

Pentru a obține biscuiţi cu o formă specială, se dă la rece aluatul pentru 15 minute, după care se întinde o foaie de circa un centimentru grosime şi se decupează după forma dorită. La acest pas vă pot ajuta şi copiii. Va fi distractiv şi vor mânca cu mai multă plăcere biscuiţii făcuţi cu mânuţele lor.

Se acoperă tava cu  hârtie de copt, se aşeză biscuiţii şi se coc la foc mediu (180 de grade) în cuptorul preîncălzit, până se rumenesc. Va fi un miros divin în bucătărie.

Sugestie – Untul de cocos din comerţ nu este recomandat pentru această rețetă, pentru care am folosit crema de cocos. Rețeta o găsiți aici. Se poate folosi untul de vacă în locul cremei de cocos pentru cei care nu au alergie la proteina laptelui de vacă. Crema de cocos înlocuieşte cu succes untul din lapte de vacă, oferind un gust surprinzător.

Author: Elena Iorga

Share This Post On