Cremă de cocos (de la 1 an)

Atunci când ai un copil alergic la proteina laptelui de vacă, încerci să adaptezi fiecare tip de mâncare… Aşa s-a născut această reţetă de cremă de cocos, care capătă consistența untului din lapte de vacă, dacă este ținută la frigider.
Nuca de cocos este un aliment apreciat care aduce numeroase beneficii sănătăţii, având proprietăţi antivirale, antibacteriene şi antifungice.
În periplul căutărilor mele de reţete care să înlocuiască untul din lapte, l-am găsit pe cel de cocos. Tehnicile descoperite nu m-au ajutat, dar ajustând, am ajuns la ce se vede aici. Este un proces uşor anevoios, dar vă garantez că rezultatul merită efortul. De fiecare dată când fac această reţetă, îmi amintesc de copilărie, deoarece, cam tot aşa, bunica aduna smântâna de pe oalele cu lapte bătut.

Cremă de cocos

unt de cocos

Ingrediente:

  1. Se sparg nucile de cocos
  2. Se curăţă partea maro şi se rup în bucăţele potrivite, care se pun în blender şi se acoperă cu apa.
  3. Se lasă minim jumătate de oră, după care se blenduiesc 10-15 minute.
  4. Apoi se strecoară compoziția printr-un tifon sau o pungă specială de scurs brânza şi se presează, pentru a ieşi tot lichidul.
  5. Pulpa rămasă se pune la uscat şi se poate folosi la alte reţete.
  6. Laptele rezultat se pune într-un borcan de sticlă şi se lasă în frigider. Veţi observa că la suprafaţă se formează o smântână groasă, care se adună cu grijă şi se pune într-un alt vas de sticlă. Repetaţi această operaţiune încă două-trei zile şi adunați “smântâna” într-un vas de sticlă.
  7. După ce aţi strâns toată smântâna, lăsaţi borcanul fără capac în frigider până ajunge la consistenţa din imagine, iar apoi îi puneţi capacul.

Eu îl folosesc pe pâine sau la prepararea cremelor sau budincilor. Această cremă are un gust puternic, minunat de cocos, uşor dulceag.

Pont: dacă folosiţi un blender puternic de minim 750 W şi apă fierbinte, procesul de obţinere a cremei de cocos este mai scurt, dar va rezulta o cremă mai tare.

Author: Elena Iorga

Share This Post On