Smoothie de pepene galben cu semințe de chia (de la 1 an)

Print Friendly, PDF & Email

Recomandarea nutriționiștilor este ca fructele să fie consumate întregi, însă, uneori primim cereri insistente de la copii pentru o băutură gustoasă și răcoritoare. Norocul nostru e că vara vine cu o paletă atât de largă de opțiuni, iar tehnologia ne-a adus sucurile naturale atât de aproape, încât nu este nevoie decât să apăsăm un buton. Ce mai rămâne, este să ne exersăm latura creativă în bucătărie și să găsim combinațiile cele mai apreciate. Astăzi vă propunem un smoothie de pepene galben și semințe de chia. Să pornim la treabă!

Smoothie de pepene galben cu semințe de chia

smoothie de pepene galben cu semnțe de chia

Ingrediente:

Mod de preparare

Smoothie-urile sunt cele mai simple și rapide preparate. Tot ce avem de făcut este să ne asigurăm că fructele sunt foarte bine spălate, indiferent dacă folosim fructe a căror coajă se aruncă (de exemplu: pepeni, banane, avocado, ananas etc.).

  1. Tăiem feliile de pepene. Numărul feliilor de pepene este strict orientativ, pentru că dimensiunile diferă și nu este genul de rețetă la care să cântărim ingredientele. Însă vă voi spune cum estimez cantitatea necesară atunci când fac smoothie: încerc să aproximez ce cantitate de fructe ar mânca o persoană la o gustare. Cum rețeta aceasta este pentru aproximativ 2 porții, și eu am avut un pepene mic, am estimat o jumătate de pară și o felie și jumătate de pepene de persoană.
  2. Fructele se taie cubulețe și se aruncă în blender sau în robotul cu lamă în S.
  3. Mixați până obțineți o pastă fină.
  4. Adăugați semințele de chia și amestecați.
  5. Lăsați băutura să stea 15-20 de minute, pentru a acorda timp semințelor de chia să se hidrateze. Dacă doriți puteți să o țineți câteva minute la frigider, însă o băutură la temperatura camerei este numai bună pentru dinții celor mici. Și ai părinților…

Foto: diversificare.ro

 

Author: Catalina

Sunt mama unui băieţel care îmi este atât critic culinar, cât şi ajutor în bucătărie. Susţin ideea responsabilităţii personale, iar, pentru mine, aceasta porneşte chiar de la respectul şi atenţia pentru propria sănătate și alimentație. Îmi place să mănânc, ador dulciurile şi mă bucur să descopăr mereu reţete pe cât de gustoase, pe atât sănătoase.

Share This Post On