fulgi de ciocolată 1 an

Fulgi de ciocolată (de la 1 an)

Masă

Desert

Dietă

Vegane

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Ciocolată

Timp de preparare

30

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Când vedem prin magazne fulgi de ciocolată credem că sunt greu de făcut acasă. Totuşi, această reţetă este destul de simplă şi nu conţine zahăr.

Când vedem prin magazne fulgi de ciocolată credem că sunt greu de făcut acasă. Totuşi, această reţetă este destul de simplă şi nu conţine zahăr.

O dată ce ai apucat să pui fulgi de ciocolată într-un desert, nu te mai poți opri. Vă recomandăm și clătitele cu banane

Fulgi de ciocolată

ciocolata fara zahar

Ingrediente:

– 3 linguriţe de unt de cocos
– o linguriţă de ulei de cocos
– 4 linguriţe de cacao
– o linguriţă de extract de vanilie
– 20 de picături de stevia lichidă

Mod de preparare:

Se pune o oală cu apă la foc. Deasupra se aşează alt vas gol. Se va găti pe baie de aburi.
Când apa fierbe se dă focul la temperatură mică.  Se pun la topit în vasul de deasupra toate ingredientele.
Se amestecă totul până la topire. Se opreşte apoi focul.
Se întinde pe o tavă folie de plastic în trei straturi. Se decupează o bucată de hârtie de copt care să se potrivească pe fundul tăvii. Se întinde această bucată de hârtie de copt peste folia de plastic în tavă după care se toarnă ciocolata.
Se dă la congelator pentru cel puţin 30 de minute. Ideal ar fi să stea la rece peste noapte.
Când ciocolata este întărită se poate scoate din tavă şi se taie sau se rade cu cuţitul.
Din aceste cantităţi iese o ceaşcă de fulgi de ciocolată care se servesc ca atare sau se folosesc la diferite reţete.
Sursa foto: https://flic.kr/p/oe7o6i

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se pune o oală cu apă la foc. Deasupra se aşează alt vas gol. Se va găti pe baie de aburi.
  2. Când apa fierbe se dă focul la temperatură mică. 
  3.  Se pun la topit în vasul de deasupra toate ingredientele.
  4. Se amestecă totul până la topire. Se opreşte apoi focul.
  5. Se întinde pe o tavă folie de plastic în trei straturi. 
  6. Se decupează o bucată de hârtie de copt care să se potrivească pe fundul tăvii.
  7.  Se întinde această bucată de hârtie de copt peste folia de plastic în tavă după care se toarnă ciocolata.
  8. Se dă la congelator pentru cel puţin 30 de minute. Ideal ar fi să stea la rece peste noapte.
  9. Când ciocolata este întărită se poate scoate din tavă şi se taie sau se rade cu cuţitul.
  10. Din aceste cantităţi iese o ceaşcă de fulgi de ciocolată care se servesc ca atare sau se folosesc la diferite reţete.

Comentarii