Batoane cu fulgi de hrișcă și susan (de la 2 ani)

Print Friendly, PDF & Email

Rafturile cu cereale ale magazinelor sunt pline cu batoane de tot felul, îmbogățite cu zahăr, arome sau alte ingrediente pe care încercăm să le evităm. Totuși, cei mici sunt curioși și pofticioși, de aceea le-am pregătit o delicioasă gustare: batoane cu fulgi de hrișcă, susan, stafide și o veritabilă comoară a stupului: căpăceală.

Batoane cu fulgi de hrișcă și susan

Batoane cu fulgi de hrișcă și susan

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Într-un bol încăpător se amestecă cu grijă toate ingredientele: căpăceala, hrișca, susanul și stafidele, până când se obține o compoziție omogenă.
  2. Folosind o rolă de folie de plastic, tăiați 4-5 fâșii de aproximativ 10 cm.
  3. Pe fiecare folie așezați câte o lingură zdravănă din amestecul de mai sus, pe care îl acoperiți complet cu o parte din folia rămasă liberă.
  4. Acum puteți să modelați batonul după bunul plac, în formă de cilindru sau dreptunghi.
  5. Presați bine batonul pentru a elimina aerul rămas în compoziție și a obține un baton compact.
  6. Se împăturesc capetele rămase libere și dau batoanele la rece pentru cel putin 1-2 ore.
  7. Se pot păstra astfel timp de o săptămână.

Când vor cere copiii ceva bun este de ajuns să scoateți un baton din frigider și să le oferți o gustare dulce și hrănitoare.

Căpăceala este ideală pentru a lega aceste batoane, deoarece are o consistență mai lipicioasă și mai densă decât mierea și, mai mult decât atât, conține substanțe nutritive atât din miere, cât și din propolis și ceară. Propolisul este cel mai puternic aliment-medicament care acționează împotriva a 21 specii de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite şi 30 tipuri de virusuri, iar ceara de albine este bogată în enzime, vitamine și substanțe nutritive cu acțiune antibiotică.

Poftă bună!

Foto: diversificare.ro

Author: Catalina

Sunt mama unui băieţel care îmi este atât critic culinar, cât şi ajutor în bucătărie. Susţin ideea responsabilităţii personale, iar, pentru mine, aceasta porneşte chiar de la respectul şi atenţia pentru propria sănătate și alimentație. Îmi place să mănânc, ador dulciurile şi mă bucur să descopăr mereu reţete pe cât de gustoase, pe atât sănătoase.

Share This Post On