Unt de arahide (de la 1 an)

Print Friendly, PDF & Email

Unt de arahide – știați că acest preparat din comerț mai poate conține și îndulcitori sau grăsimi vegetale hidrogenate? Iată cum îl putem prepara acasă!

Unt de arahide

3624867393_643cc3c10b_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 500 g arahide in coajă
– 1 linguriță ulei (de cocos, susan, nuci, semințe de struguri etc. )
– 1 praf de sare (opțional)

Mod de preparare:
Arahidele se decojesc și se prăjesc ușor (5 minute) într-o tigaie fără ulei. Se macină în blender până devin o pastă cremoasă. Se adaugă sarea și uleiul. Se macină încă 2-3 minute. Se păstrează în frigider până la 3 saptămâni într-un borcan de sticlă.
Untul de arahide se întinde pe pâine cu gem, fructe sau se folosește în compoziția altor deserturi.
Arahidele pot fi înlocuite cu: migdale, caju, nuci, seminte de floarea-soarelui, alune de padure etc.

Sursă foto: https://flic.kr/p/6wjoMF

Author: Catalina

Sunt mama unui băieţel care îmi este atât critic culinar, cât şi ajutor în bucătărie. Susţin ideea responsabilităţii personale, iar, pentru mine, aceasta porneşte chiar de la respectul şi atenţia pentru propria sănătate și alimentație. Îmi place să mănânc, ador dulciurile şi mă bucur să descopăr mereu reţete pe cât de gustoase, pe atât sănătoase.

Share This Post On