unt de migdale 1 an

Unt de migdale

de Oana M
Masă

Gustare

Dietă

Raw

Ocazie

Onomastică

Ingredient principal

Semințe & nuci

Timp de preparare

20

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Odată ce vei face acest unt de migdale, te vei topi după gust! Îl poți unge pe pâine, peste clătite sau pancakes, în prăjituri și alte bunătăți.

Rețeta pentru unt de migdale este cât se poate de simplă, și o vei termina în maxim 20 de minute. Cu tot cu pauză! Asta dacă cel(cea) mic(ă) îți mai solicită atenția cu câte-o năzdrăvănie.

Ingrediente

  • 3 cești migdale, hidratate și apoi deshidratate la cel mult 130° C
  • un praf sare, (opțional)

Paşii necesari preparării

  1. Alege migdale crude, pe care nu trebuie decât să le pui într-un blender cu putere mare.
  2. Apeși butonul și aștepți răbdătoare ca migdalele să treacă de la stadiul de “dans”, la cel de pastă untoasă delicioasă.
  3. Ori de câte ori ți se pare că pereții blenderului sunt acoperiți de migdale mărunțite, oprește și reașează compoziția în interior, folosind o spatulă.
  4. După 15 minute, vei fi surprinsă de rezultat. Dacă vrei, poți pune un praf de sare, chiar înainte de terminarea timpului.
  5. Din această cantitate de migdale, vor rezulta două cești de unt.
  6. Untul de migdale se păstrează la rece, într-un recipient închis etanș, până la 2 săptămâni.
Untul de migdale poate fi folosit pe clătite, la prăjituri, brioșe, în combinații cu cereale, pe pâine, cu fructe, legume, magiun și în sosuri.

Surse:
http://www.kitchentreaty.com/how-to-make-almond-butter/
http://www.thekitchn.com/the-other-nut-butter-almond-butteringredient-spotlight-167260
http://sallysbakingaddiction.com/homemade-almond-butter/

Sursă foto: https://flic.kr/p/e66syw