supă cremă de dovleac 1 an

Supă cremă de dovleac

de Andreea
Masă

Cină

Fel de mâncare

Supă cremă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

O supă cremă de dovleac pe care copiii o vor adora și din care, cu siguranță, vor mai cere o porție!

Supă cremă de dovleac – sănătoasă și cremoasă. Din proprie experiență, pot garanta că este o rețetă ideală chiar și pentru cei mai mofturoși.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Ceapa și usturoiul tăiate mărunt se sotează 2 minute în apă (opțional și puțin ulei), cât să se înmoaie. 
  2. Între timp pregătiți dovleacul. Pentru supă vă recomand să folosiți un dovleac mai puțin dulce. Cel pe care eu îl găsesc potrivit pentru supa aceasta este cel în formă de pară, cu gât lung pentru că este foarte bun la gust, în același timp nu foarte dulce. Acesta se curăță de coajă, i se scot semințele (nu le aruncați) și ațele, apoi se taie cuburi, nu foarte mici.
  3. Peste ceapa și usturoiul sotate se pun celelalte legume (în afară de dovleac) tăiate și ele nu foarte mărunt. Bucata de ardei rămăne intactă. Sărați după gust, apoi adăugăți apa în care vor fierbe toate legumele (cam 1.5-2 litri).
  4. Când legumele sunt aproape fierte, punem și dovleacul tăiat, care fierbe relativ repede.
  5. Se separă legumele de lichid prin strecurare, păstrând într-un vas supa obținută. Ardeiul se aruncă, iar celelalte legume se lasă puțin la răcit. 
  6. Se mixează bine legumele pănă rezultă o pastă, ajutându-ne cu supa lichidă.
  7. Se amestecă piureul de legume cu restul de supă și se pune totul la fiert din nou. Se lasă pe foc mic până se obține consistența dorită, amestecând din când în când.
  8. În ultimele minute de fierbere se adaugă: pasta de roșii (dacă aveți doar suc, fierbeți mai mult pentru că va subția supa), crenguța de cimbru, praful de nucșoară, boia, sare, piper și smântâna. Scoateți crenguța de cimbru din supă după câteva minute.

Pentru copiii mai mari se servește cu pătrunjel tocat și crutoane cu gust puternic de usturoi. Un deliciu!

Sursă foto: diversificare.ro