Somon cu legume și cușcuș! Este un preparat rapid și consistent, aromat și apetisant, care poate fi servit atât celor mici, cât și adulților.
Paşii necesari preparării
- Somonul se presară cu puțină sare și un praf de piper și se așază într-o tigaie antiaderentă în care se toarnă 20-30 ml de apă.
- Se acoperă cu capac și se gătește la foc mic.
- Dacă se evaporă apa și peștele nu este încă gătit, se va completa cu încă puțin lichid. În felul acesta, peștele se gătește încet, la abur.
- Se întorc file-urile pe partea cealaltă, după 5-10 minute, verificând ocazional să nu se lipească de vas.
- Când peștele este gata, se stropește cu ulei de măsline pe ambele părți și se stinge focul.
- Legumele pot fi cumpărate ca atare (mix de legume congelate) sau se pot folosi proaspete.
- Morcovii, ardeiul și ceapa se taie julienne (bețigașe), iar păstăile se taie în bucăți de 2-3 cm.
- Se fierb sau se gătesc la aburi.
- Între timp, se fierbe apa și se adaugă peste cușcuș. Se lasă 5 minute să absoarbă tot lichidul și se amestecă cu un praf de piper și oregano, după gust.
- Acum nu mai rămâne decât să aranjăm totul în farfurie: se pun 3-4 linguri de cușcus, tot atâtea legume și se stropesc cu puțin ulei de măsline.
- Se presară drojdie după gust și se așază peștele deasupra.
Masa este gata!
Sursă foto: Diversificare.ro