paste cu ton 12 luni

Paste cu ton

de Eugenia
Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Paste

Timp de preparare

30

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Când avem aceste paste pe masă, este liniște. Și asta pentru că sunt atât de bune încât nu mai putem vorbi – paste cu ton.

Cea mai grozavă rețetă de paste cu ton pe care am preparat-o vreodată. Când avem aceste paste pe masă, este liniște. Și asta pentru că sunt atât de bune încât nu mai putem vorbi – paste cu ton.

Cu ajutorul bucătarului meu preferat, Jamie, vă prezint o rețetă fabuloasă, puțin adaptată și simplificată.

Un alt lucru fain la rețeta asta este că se prepară oarecum continuu, astfel încât la final le aveți pe toate gata, numai bune de pus pe masă.

Pentru ușurință în urmărire am să descriu rețeta pe pași:

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Puneți la fiert într-o oală cu multă apă pastele urmând instrucțiunile de pe pachet.
  2. Între timp, puneți pe foc o tigaie mare în care puneți cele 2 linguri de ulei de măsline și tonul din conservă. Atenție la tonul cumpărat.În primul rând dintre cele 2 variante, în ulei și în suc propriu vă recomand să-l alegeți pe cel în suc propriu. Asta pentru că industrial, uleiul folosit la conservarea peștelui este de obicei de cea mai slabă calitate.Atenție și la etichetele celui în suc propriu. Pe multe dintre conserve veți găsi conservați, însă există și tipuri care conțin doar 3 ingrediente: ton, sare și apă potabilă.
  3. Până când se încinge tigaia, tăiați cubulețe cele 2 roșii pe care le adăugați peste ton. Lăsați-le să fiarbă cât să-și lase zeamă.
  4. 4- Cât timp tonul și roșiile fac schimb de impresii în tigaie, scoateți sâmburii măslinelor și adăugați-le peste compoziție, împreună cu caperele scurse de saramură și clătite cu apă rece.
  5. Radeți coaja de la lămâie și adăugați-o în tigaie. Tăiați lămâia pe jumătate și stoarceți sucul. Eu folosesc zeama cam de la o jumătate de lămâie la cantitățile de ingrediente enumerate mai sus, însă puteți varia în funcție de gusturi.
  6. Lăsați totul să mai fiarbă câteva minute, opriți focul și adăugați busuiocul și pătrunjelul tocate mărunt. Busuiocul poate fi proaspăt sau uscat, cu mențiunea că varianta proaspătă oferă o savoare mai puternică. Dacă considerați că în tigaie ar mai fi nevoie de lichid, puteți adăuga oricând câteva linguri din apa în care fierb pastele.
  7. După ce pastele au fiert, scoateți-le într-o sită și răcoriți-le cu un jet de apă rece. Apoi puneți-le într-un castron, unde presărați câteva picături de ulei de măsline și amestecați.

Puneți pe masă castronul cu pastele, tigaia cu sosul, farfuriile, tacâmurile. Aduceți copiii înfometați și bucurați-vă de un prânz în familie extrem de savuros și echilibrat.

Cu mâna pe inimă vă spun că nu a fost cineva care să ne fi trecut pragul casei, să fi mâncat pastele astea și să nu fi cerut rețeta. Parcă acum îmi vine să le mai fac odată 🙂

Sursă foto: http://flic.kr/p/5NveXB