Lasagna cu gălbiori și spanac 3 ani

Lasagna cu gălbiori și spanac

de Sorin
Masă

Prânz

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

40

Timp de gătire

60

Dificultate

ușor

Porţii

3 porții

Lasagna cu gălbiori și spanac este o altă combinație experimentată de noi în bucătărie și pe care o recomandăm cu drag!

Vara începe sezonul gălbiorilor, un sortiment de ciuperci bogat în minerale (mai ales fier, cupru si potasiu). Încercați o lasagna cu gălbiori și spanac!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Foile de lasagna se fierb/înmoaie conform instrucțiunilor de pe pachet. 
  2. Eu am pus apa fiartă într-o tavă și am așezat foile 3 câte 3 în formă de plus. 
  3. Spanacul se spală, se opărește timp de 1-2 minute și se scurge de apă, după care se pune într-o strecuratoare sub jet de apă rece.
  4. Ceapa se toacă mărunt și sotează în puțin ulei cu apă, iar când devine translucidă se pun gălbiorii, spanacul tocat și sosul de roșii (eu am folosit sos de roșii făcut în casă). 
  5. Între timp, se fierb cartofii iar când sunt gata se zdrobesc ușor și se adaugă în tigaie, unde adăugăm și bulionul.
  6.  Se mai lasă la foc aproximativ 3-5 minute pentru întrepătrunderea aromelor.
  7. Se ia o tavă în care punem hârtie de copt și începem să așezăm foile de lasagna: primul rând de foi, în cazul meu 3 presărăm puțin cașcaval, adăugam compoziția, se adaugă puțin cașcaval, dupa care repetăm procesul.
  8. Cuptorul trebuie încins la 180-200 de grade, după care se introduce tava în cuptor și se lasă aproximativ 30 minute, până se rumenește.

Această rețetă este potrivită pentru copiii mai mari de 3 ani.

Poftă bună!

Sursă foto: Diversificare.ro