ciuperci la tigaie 1 an

Ciuperci la tigaie

de Oana M
Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Un lucru este cert – această rețetă de ciuperci la tigaie este bună și se prepară fără prea mari eforturi și rapid!

Ciuperci la tigaie sunt un preparat simplu și rapid de realizat. Încearcă această rețetă și sigur vei avea suprize plăcute pentru întreaga familie.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se pune untul în tigaie, apoi usturoiul zdrobit și ceapa tăiată Julien (sau puțin mai mărunt). 
  2. Nu se lasă foarte mult pe foc, pentru că nu ne dorim să prăjim cele două ingrediente. 
  3. Apoi, se adaugă ciupercile tăiate pe lungime în două sau în patru, depinde de dimensiunea acestora. 
  4. Se pune praful de sare și se lasă la înnăbușit până când observăm că ciupercile și-au schimbat textura și volumul.

Acest preparat poate fi consumat ca atare sau poate fi bază pentru multe alte tipuri de mâncăruri cu ciuperci. Spre exemplu, putem adăuga puțină smântână și îi dăm o tentă de ciulama, adăugăm pe lângă ciuperci, ardei gras, morcov, mazăre și îl transformăm într-un sote de legume.

Sursă foto: Diversificare.ro