ciuperci cu măsline 1 an

Ciuperci cu măsline (de la 1 an)

Masă

Prânz

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

35

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Pentru o alimentaţie cât mai echilibrată şi bogată în vitamine şi proteine, încercaţi reţeta noastră de ciuperci cu măsline!

Pentru o alimentaţie cât mai echilibrată şi bogată în vitamine şi proteine, încercaţi reţeta noastră de ciuperci cu măsline!

Ciuperci cu măsline

ciuperci
Ingrediente:
– 500 g ciuperci
– 200 g măsline mari
– 2 cepe roşii
– o ceaşcă de ulei de măsline
– 1 lămâie
– 1-2 linguri pastă de tomate
sare
piper
Mod de preparare:
Ciupercile se curăţă şi se toacă. Apoi se spală de câteva ori şi se stropesc cu zeamă de lămâie.
Într-o oală se pune apă rece împreună cu ciupercile.  Apa trebuie să fie suficientă pentru a acoperi ciupercile. Se pune oala pe foc şi se lasă la fiert pentru 15 minute.
Într-o tigaie mai mare se pune uleiul cu puţină apă şi se sotează ceapa tocată timp de 3-4 minute la foc mic. Se toarnă ciupercile cu tot cu apa în care au fiert peste ceapă, în tigaie.  Se adaugă pasta de tomate şi măslinele. Se mai lsă pe foc timp de 15 minute. Se condimentează cu sare şi piper.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Ciupercile se curăţă şi se toacă. Apoi se spală de câteva ori şi se stropesc cu zeamă de lămâie.
  2. Într-o oală se pune apă rece împreună cu ciupercile.  Apa trebuie să fie suficientă pentru a acoperi ciupercile. 
  3. Se pune oala pe foc şi se lasă la fiert pentru 15 minute.
  4. Într-o tigaie mai mare se pune uleiul cu puţină apă şi se sotează ceapa tocată timp de 3-4 minute la foc mic. 
  5. Se toarnă ciupercile cu tot cu apa în care au fiert peste ceapă, în tigaie.  
  6. Se adaugă pasta de tomate şi măslinele.
  7.  Se mai lasă pe foc timp de 15 minute. 
  8. Se condimentează cu sare şi piper.

Comentarii