Ciuperci cu măsline

Masă

Prânz

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

ciuperci cu măsline 1 an
Timp de preparare

20

Timp de gătire

35

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Ciuperci cu măsline – un preparat cu gust deosebit!

Pentru o alimentaţie cât mai echilibrată şi bogată în vitamine şi proteine, încercaţi reţeta noastră de ciuperci cu măsline!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Ciupercile se curăţă şi se toacă. Apoi se spală de câteva ori şi se stropesc cu zeamă de lămâie.
  2. Într-o oală se pune apă rece împreună cu ciupercile. Apa trebuie să acopere ciupercile. 
  3. Se pune oala pe foc şi se lasă la fiert pentru 15 minute.
  4. Într-o tigaie mai mare se pune uleiul cu puţină apă şi se sotează ceapa tocată timp de 3-4 minute la foc mic. 
  5. Se toarnă ciupercile cu tot cu apa în care au fiert peste ceapă, în tigaie.  
  6. Se adaugă pasta de tomate şi măslinele și se mai lasă pe foc pentru 15 minute.
  7. La final, se condimentează cu sare şi piper.