ciorbă acră de iarnă 8 luni

Ciorbă acră de iarnă

Masă

Prânz

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Ciorbă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

35

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Ciorbă acră de iarnă perfectă pentru a vă “trata” după o bulgăreală zdravănă!

Colorată și aromată, această ciorbă acră de iarnă este un preparat ușor, cu multe legume bogate în vitamine și minerale. Este potrivită pentru adulți și pentru cei mici, iar copiii care preferă mâncatul cu mâna pot “pescui” legumele din farfurie.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se taie cubulețe morcovii, țelina, ceapa, păstârnacul și rădăcina de pătrunjel.
  2. Se înăbușe în puțină apă timp de 5 minute.
  3. Între timp, se dă în clocot apa într-un alt vas și se adaugă fierbinte peste legume.
  4. Ciorba se fierbe la foc mic până se înmoaie puțin rădăcinoasele (aproximativ 15 minute).
  5. Acum este momentul să adaugi cartofii, fasolea verde, mazărea, brocoli, roșiile și ardeii, care vor mai fierbe 10 minute.
  6. Se adaugă borșul sau zeama de varză acră adusă în prealabil la punctul de fierbere.
  7. Se mai fierbe 5 minute și ciorba acră este gata.
  8. Se adaugă verdeața tăiată mărunt, după preferință – pătrunjel sau leuștean.
  9. Uleiul se adaugă în farfurie, în momentul servirii.
sursă foto: Diversificare.ro