Chiftele de linte verde 12 luni

Chiftele de linte verde

de Anca
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Leguminoase

Timp de preparare

20

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

3 porții

Chiftele de linte verde – o rețetă de chiftele verzi, apetisante și consistente. O rețetă ușoară, de efect și cu valoare nutrițională ridicată.

Această rețetă de chiftele de linte verde este una dintre preferatele noastre. Se prepară ușor, iar gustul lor este deosebit. Nu mai vorbim de valoarea nutrițională ridicată și de faptul că sunt foarte sățioase. Copii vor fi încântați să le mănânce cu mâna.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Lintea, înmuiată în prealabil pentru 4-5 ore (ideal peste noapte), se fierbe foarte bine, aproximativ 45 de minute.
  2. Se strecoară și se pasează, până obținem o cremă fină.
  3. Se adăugă restul ingredientelor.
  4. Din amestecul obținut se modelează chifteluțe de mărimea dorită.
  5. Se așază în tavă, pe hârtie de copt, în cuptorul încins la 200 de grade.
  6. Chiftelele se coc aproximativ 20 de minute pe o parte, 20 de minute pe cealaltă parte.

Poftă bună!
Foto: diversificare.ro