balmoș ardelenesc 1 an

Balmoș ardelenesc (de la 1 an)

Masă

Cină

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Brânză

Timp de preparare

5

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Atunci când aveţi poftă de ceva tradiţional şi hrănitor puteţi prepara pentru toată familia această reţetă românească, veche, de balmoș ardelenesc.

Atunci când aveți poftă de ceva tradițional şi hrănitor puteți prepara pentru toată familia această rețetă românească, veche, de balmoș ardelenesc.

Balmoș ardelenesc

741964641_4e3a0440eb_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1 kg făină de mălai (nu se foloseşte toată cantitatea)
– 300 g brânză de oi
– 50 g unt de casă
– puţină sare (doar dacă folosim brânză nesărată)
– 1 l apă

Mod de preparare:
Pentru a prepara balmoş ardelenesc se pune apa la fiert împreună cu sarea într-un ceaun pentru mămăligă. Când dă în clocot se adaugă treptat 3 sferturi din făina de mălai, amestecând pentru a se desface cocoloaşele. Se ţine pe foc 10 minute, timp necesar pentru ca făina să se fiarbă. Se adaugă apoi brânza şi untul tăiate cuburi şi se amestecă energic. Când brânza s-a amestecat destul de bine cu restul compoziției se poate adăuga din nou făină de mălai pentru a obține un balmoș ardelenesc mai tare, în funcție de preferințe. Rezultatul este o mămăliguţă gata amestecată cu brânză care se mănâncă folosind lingura.
Se serveşte cald, cu o cană de lapte la cină sau micul dejun.

Sursa foto: https://flic.kr/p/28yLeP

Ingrediente

  • 1 kg făină de mălai, (nu se foloseşte toată cantitatea)
  • 300 g brânză, de oi
  • 50 g unt, de casă
  • puţină sare, (doar dacă folosim brânză nesărată)
  • 1 l apă

Paşii necesari preparării

  1. Pentru a prepara balmoş ardelenesc se pune apa la fiert împreună cu sarea într-un ceaun pentru mămăligă.
  2. Când dă în clocot se adaugă treptat 3 sferturi din făina de mălai, amestecând pentru a se desface cocoloaşele. 
  3. Se ţine pe foc 10 minute, timp necesar pentru ca făina să se fiarbă. 
  4. Se adaugă apoi brânza şi untul tăiate cuburi şi se amestecă energic.
  5. Când brânza s-a amestecat destul de bine cu restul compoziției se poate adăuga din nou făină de mălai pentru a obține un balmoș ardelenesc mai tare, în funcție de preferințe. 
  6. Rezultatul este o mămăliguţă gata amestecată cu brânză care se mănâncă folosind lingura.
  7. Se serveşte cald, cu o cană de lapte la cină sau micul dejun.

Comentarii