Varză Kale, leguma necunoscută bogată în substanțe nutritive | Diversificare.ro

Varză Kale, leguma necunoscută bogată în substanțe nutritive

Kale (Brassica oleracea) este un tip de varză, înrudită cu varza cunoscută de noi, dar care are culoarea verde, ceea ce o face să arate ca o salată. Este o varză mai puţin selecţionată şi modificată decât varza normal, albă.
Deşi în România nu e foarte des întâlnită, este o legumă foarte consumată şi cunoscută în SUA, cultivată în Asia, America şi Europa.

Ce substanțe nutritive conţine varza Kale?

Varza Kale conţine: vitamina K, vitamina C, vitamina B,vitamina E vitamina A, fier (mai mult decât carnea de vită), calciu, luteină, magnan, fosfor, betacaroten, antioxidanţi, potasiu, magneziu, proteine, e foarte bogată în fibre, are un conţinut mic de calorii şi inhibă absorbţia de iod în organism.

Această legumă conţine mai multă vitamina C decât o portocală (67g de varza Kale conţine 134% din doza zilnică recomandată de vitamina C), varza Kale conţine 133% din doza zilnică recomandată de vitamina A, 100 g- varza Kale conţine 150 mg de calciu, mai mult decât laptele.

De asemenea, o ceaşcă de varza Kale gătită conţine 1300% din necesarul zilnic recomandat de vitamina K. Motiv pentru care, persoanele care iau anticoagulante, ar trebui să evite consumul acest aliment.

Consumată regulat, varza Kale, întăreşte sistemul imunitar, protejează organismul împotriva cancerului, diminuează nivelul de colesterol şi de zahăr din sânge, încetineşte procesul de îmbătrânire a creierului, protejează împotriva tumorilor şi screlozei.

Când pot introduce varza Kale în alimentaţia bebeluşului?

Este recomandat ca varza Kale să fie introdusă în alimentaţia copilului, atunci când se începe diversificarea, după vârsta de 6 luni.
Şi, ca în cazul oricărui aliment introdus, recomandăm urmarea regula celor 4 zile şi consultarea unui pediatru.

Unde găsim varza Kale?

În supermarket-uri  sau în pieţele din Romania, nu am văzut varza Kale, dar aceasta se poate comanda de pe internet, în magazinele cu produse raw vegan(vine congelată; se păstrează foarte bine congelată, nu işi pierde din proprietăţile nutritive). Sau  poate fi cultivată în grădină, toamna sau primăvara, într-un loc umbros. Este rezistenă la frig, nu suportă temperaturile mari,  are nevoie de un sol bogat, creşte bine lângă sfeclă, ceapă sau cartofi.
După 70-80 de zile recolta poate fi culeasă.

Sursă foto: http://flic.kr/p/9rj8ho

Surse: http://lataifas.ro/medicina_naturista_alternativa/4345/kale-o-planta-decorativa-comestibila-vindecatoare/
http://corneliamarin.ro/?p=2100#more-2100
http://gradina-de-vis.shopmania.biz/cumpara/varza-kale-6130358
http://www.rawdia.ro/frunzele-de-kale-secretul-improvizatiei-cu-gust/
http://canigivemybaby.com/kale/
http://www.gradinamea.ro/Brassica_oleracea_7334_545_1.html
http://gradina.acasa.ro/plante-de-gradina-113/cum-cultivi-varza-kale-171319.html

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.Learn moreGot it