Tort cu glazură de mango, raw vegan (de la 1 an)

Print Friendly, PDF & Email

Tort cu glazură de mango raw vegan este ideal atunci când vrei să-i surprinzi pe oamenii dragi. Sau când vrei să te răsfeți chiar pe tine. Știam că le voi aduce bucurie pe chip, dar și satisfacție în ce mă privește. În plus, acest tort este, de data aceasta, pentru mine. Este preferatul meu și l-am făcut pentru că peste 3 zile trec de la 33 la 34 de ani. Abia aștept să-l savurez alături de prietenii mei și de copiii noștri!

Tort cu glazură de mango, raw vegan

 

tort cu glazura de mango raw vegan

Ingrediente:

Mod de preparare :

  1. Pentru blat, se macină fulgii de cereale în râșnița de cafea.
  2. Curmalele (eventual hidratate) se dau prin blender.
  3. Se amestecă fulgii de cereale, curmalele și 50 g ulei de cocos.
  4. Se formează o pastă ca o plastilină și se presează în forma de tort în care am pus în prealabil o foaie de copt.
  5. Se dă la rece.
  6. Pentru cremă, se lasă caju-ul la hidratat peste noapte.
  7. Se scurge toată apa și se dă caju-ul prin blender, împreună cu sucul de la portocale, miere, 150 g ulei de cocos și esența de portocale, până când totul se transformă într-o cremă fină.
  8. Semințele de chia se adaugă după ce se scoate compoziția din blender.
  9. Se toarnă compoziția de caju peste blat și se pune la congelator.
  10. Pentru glazura de mango, se blenduiește mango-ul cu untul de cocos și 100 g ulei de cocos (eu prefer să folosesc blenderul vertical).
  11. Se dă la frigider să se întărească până când ajunge la consistența unei glazuri, astfel încât să se poată întinde cu ușurință.
  12. Se decorează tortul când este complet întărit și… se devorează.
  13. Eu am mai pus deasupra niște petale de trandafiri comestibili dar, dacă nu ai, le poți înlocui cu petale din ceaiul de fructe de pădure.

Author: Alexandra Aron

Share This Post On