Pizza cu pesto (de la 1 an)

Print Friendly, PDF & Email

Cine nu adoră pizza? Chef Adelina, ne-a pregătit o pizza cu pesto, savuroasă, cu o aromă puternică de busuioc, ca un gând mediteranean, că tot a venit vara.

Pizza cu pesto

Ingrediente:

Mod de preparare:

Se încălzește puțin apa. Făina se frământă cu puțin ulei de măsline extravirgin, sare și apă, se lasă la crescut aproximativ 1 oră acoperită cu un prosop.

Aluatul se împarte în două și se modelează în așa fel încât să obținem două bile de aluat.

Sferele obținute se întind cu ajutorul mâinilor și al unui sucitor până devin subțiri. Punem blatul în tava unsă cu puțin ulei, peste blat punem pesto pe toată suprafața. Ceapa tăiată rondele subțiri se pune deasupra, la fel și brânza răzuită, mai întâi cea de capră, apoi mozzarella, busuiocul și gata!

Preîncălzim cuptorul la maxim (aproximativ 240 de grade) și lăsăm pizza până când se rumenește aluatul frumos pe marigine, aproximativ 15-20 de minute, în funcție de cuptor.

Hai, poftă mare, zic!

Sursa foto: https://flic.kr/p/X5CoK

Author: Adelina

Share This Post On