Păstrăv cu smântână și tarhon (de la 1 an)

file pastrav Ingrediente:
– 8 file-uri de păstrav
– o lămâie
– 2 roșii
– 200 g de smântână
– o tulpină de cimbrișor
– 2-3 fire de tarhon
– puțină sare
– puțin piper
– ulei de măsline

Mod de preparare:
File-urile se spală și se asezonează cu piper și sare. Apoi se așează toate într-o tavă unsă cu ulei de măsline. Peste fileurile de păstrăv se așează felii de roșii, apoi se presară verdeața tocată mărunt. Se așează în tavă felii de lămâie. Se stoarce puțină zeamă de lămâie peste fileurile din păstrăv. Se stropesc apoi cu ulei de măsline și cu smântână. Se acoperă tava cu hârtie de copt și se dă la cuptor. După primele 5 minute, se adaugă puțină apă în tavă, lângă pește. Se acoperă la loc peștele și se mai coace 15-20 de minute la temperatură medie.

Sursa foto:
© Tomonikon | Dreamstime.comTrout Fillet Photo

Author: Alexandra

Datorită fiului meu am început să încerc tot felul de reţete care trebuie să fie pe cât de arătoase pe atât de gustoase şi în primul rând sănătoase.

Share This Post On