Pateu de legume (de la 1 an)

Print Friendly, PDF & Email

Copiilor le plac gustările tartinabile, iar acest pateu plin de vitamine este excelent – pateu de legume. Apreciat de copii și de adulți.Poftă bună!

Pateu de legume

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 2 morcovi
– 1 felie de țelină
– 3 păstârnaci
– 1/2 sfeclă roșie
– 1 pumn de mazăre
– 3 buchețele de broccoli
– 3 buchețele de conopidă
– 1 ardei kapia
– 1 cartof mediu
– 3 căței de usturoi
– 1 linguriță ulei de măsline
– busuioc
– sare*
– 2,3 linguri de sos de roșii

Mod de preparare:
Toate legumele se spală temeinic și se taie cubulețe. Apoi se pun la cuptor într-un vas termoizolant împreună cu uleiul, busuiocul, sarea (opțional) și puțină apă. Se lasă în cuptor până când apa scade. Cu 10 minute înainte să fie complet coapte se adaugă și sosul de roșii.

După ce s-au copt, legumele se scot din cuptor, se lasă la răcit și apoi se pasează până când obțineți o compoziție omogenă. Depizând de obișnuințele culinare puteți adăuga și puțin unt.

Se poate servi pe “soldăței” de pâine sau pentru copii mai mari, pe felii întregi de pâine prăjită presărate cu firmituri de telemea.

Sursă foto: http://flic.kr/p/6gtozs

Author: Cititor

Share This Post On