varză de Bruxelles cu sos 12 luni

Varză de Bruxelles cu sos

de Andreea
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Pe lângă aspectul ei drăgălaș, varza de Bruxelles poate atrage copiii și prin gustul plin, dar simplu și prin frăgezimea ei – varză de Bruxelles cu sos. Nu gătiți aceste mici legume prea mult timp. Vor elibera un miros neplăcut!

O rețetă interesantă de varză de Bruxelles cu sos, care îi va amuza teribil pe cei mici. Vor putea mânca micile verze cu mâna și se vor bucura de o masă distractivă și sănătoasă. Nu gătiți varza de Bruxelles prea mult timp, căci va elibera un miros neplăcut.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Încălziți o tigaie de fontă și cuptorul la 200 grade.
  2. Varza se spală, se îndepărtează frunzele uscate și galbene.
  3. Se taie varza în jumătăți.
  4. Turnați uleiul de cocos, presărați sarea și amestecați.
  5. Rostogoliți micile verze pe ambele părți timp de 3 - 5 minute, până capătă o culoare ușor aurie.
  6. Introduceți tigaia în cuptor și lăsați să se coacă încă 5-10 minute.
  7. Între timp, pregătiți sosul.
  8. Combinați toate ingredientele și încălziți pe foc câteva minute.
  9. Puteți alege să fierbeți varza la abur timp de 3-5 minute, apoi să o băgați direct la cuptor. În prima variantă varza va fi ușor caramelizată, în a doua variantă, varza va fi mai moale.
  10. Serviți varza de Bruxelles cu sosul de cocos.
Sursă foto: http://flic.kr/p/5VS2r6