tartă cu ceapă roșie şi praz 8 luni

Tartă cu ceapă roșie și praz (de la 8 luni)

de Adelina
Masă

Cină

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Plăcintă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Trebuie să încercaţi această tartă cu ceapă roşie şi praz! Este o reţetă inedită şi spectaculoasă, care va fi cu siguranţă pe placul întregii familii!

Cine s-ar fi gânidt că ceapa şi prazul sunt ingrediente numai bune pentru… o tartă? Ei bine, Adelina, unul dintre chef-ii Diversificare.ro vă propune astăzi o reţetă inedită şi spectaculoasă: tartă cu ceapă roşie şi praz.

Tartă cu ceapă roşie şi praz

Tartă cu ceapă şi praz

Ingrediente:

  • 250 g cepe roşii mici
  • 3 linguri de zahăr brun (opţional, de la 3 ani)
  • 1 praz
  • 50 g unt
  • 1 lingură frunze cimbru proaspăt
  • 1 linguriţă de oţet balsamic
  • 1  puţin piper negru (opţional, de la 1 an)
  • 500 g de foitaj sau aluat tartă
  • făină pentru suprafaţa de lucru

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200 grade C, se curăţă şi se taie cepele pe jumătate, dacă sunt foarte mici sau în 3 dacă sunt puţin mai mari, de asemenea se taie şi prazul rondele.

În tava pentru tartă se adaugă zaharul (dacă este cazul) şi se pune la foc mic pe aragaz până când acesta se dizolvă şi devine un sos caramel. Se adaugă untul, cimbrul, o lingură de oţet balsamic şi piperul măcinat (dacă doriţi să îl adăugaţi).

Îndepărtează tava de pe foc şi adaugă cepele, cu partea tăiată în jos. Pe suprafaţa de lucru presară  puţină făină şi întinde aluatul, adaugă aluatul peste cepe şi aranjează-l la margini astfel încât să le învelească, pune tava în cuptor timp de 25-30 minute, până când aluatul se umflă şi devine auriu. Când este gata, las-o să se răcească câteva minute, apoi răstoarn-o pe o farfurie.

Se poate servi cu o salata mix verde cu rucola.

Poftă bună!

Grad de dificultate: uşor
porţii 6
Timp de preparare: 50 minute

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se încinge cuptorul la 200 grade C, se curăţă şi se taie cepele pe jumătate, dacă sunt foarte mici sau în 3 dacă sunt puţin mai mari, de asemenea se taie şi prazul rondele.
  2. În tava pentru tartă se adaugă zaharul (dacă este cazul) şi se pune la foc mic pe aragaz până când acesta se dizolvă şi devine un sos caramel. 
  3. Se adaugă untul, cimbrul, o lingură de oţet balsamic şi piperul măcinat (dacă doriţi să îl adăugaţi).
  4. Se îndepărtează tava de pe foc şi se adaugă cepele, cu partea tăiată în jos. 
  5. Pe suprafaţa de lucru se presară puţină făină şi se întinde aluatul.
  6. Se adaugă aluatul peste cepe şi se aranjează la margini astfel încât să le învelească.
  7. Se pune tava în cuptor timp de 25-30 minute, până când aluatul se umflă şi devine auriu. 
  8. Când este gata, se lasă să se răcească câteva minute, apoi se răstoarnă pe o farfurie.
  9. Se poate servi cu o salata mix verde cu rucola.   Poftă bună!

Comentarii