Vă invităm la o supă dulce, colorată și plină de arome – supă de dovleac cu linte. Apreciată de copii și de adulți. Este un preparat gustos și sănătos.
Paşii necesari preparării
- Lintea se lasă la înmuiat de seara. Dimineața se clătește bine și se fierbe 20-30 minute, în funcție de soiul de linte.
- În acest timp tăiați mărunt ceapa, prazul și rădăcinoasele. .
- Înăbușiți-le câteva minute în puțină apă.
- După ce au început să se înmoaie adăugați condimentele, lintea fiartă, dovleacul și cartofii tăiați cuburi. Amestecați câteva secunde.
- Adăugați 2 l de apă.
- Fierbeți totul 20-25 minute.
- Adăugați pasta de tomate, sare și piper în funcție de vârsta copilului.
- Mai dați un clocot. Gustați, probați cartoful și dovleacul să fie fierte, apoi închideți focul.
Serviți adăugând în farfurie puțin ulei de măsline, usturoi pisat și crutoane.
Sursă foto: http://flic.kr/p/7dA2fc