sos de rubarbă 10 luni

Sos de rubarbă

Fel de mâncare

Sosuri

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

15

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Acest sos de rubarbă acompaniază perfect peștele mai gras, carnea sau deserturile.

Astăzi vă propunem reţeta pentru un sos de rubarbă. Se prepară uşor şi se poate păstra la frigider destul de mult timp în borcane sterilizate.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Lichidul din compot, scorţişoara, zahărul şi coaja de portocală se pun într-o oală la foc mic.
  2.  Se amestecă până când se topeşte zahărul.
  3. Tulpinile de rubarbă se taie în bucăți de 1 cm lungime. 
  4. Se adaugă şi acestea în oală şi se lasă în continuare la foc potrivit, amestecând din când în când. 
  5. Se lasă totul să fiarbă cam 5 minute până când se înmoaie rubarba.
  6. Se ia oala de pe foc, se daugă vanilia și se amestecă în compoziție, apoi se acoperă cu un capac. 
  7. Se lasă o oră să se răcească iar după aceea se pune la frigider.
Sosul din rubarbă trebuie să stea la frigider pentru a putea fi servit. De regulă, se lasă să stea trei zile apoi se serveşte. Se poate păstra la frigider, în borcane sterilizate până la 6 săptămâni.

Sursă foto: Diversificare.ro