sirop de muguri de brad 3 ani

Sirop de muguri de brad (de la 3 ani)

Dietă

Fără gluten

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

10 porții

Sirop pentru tuse tradiţional, după reţeta veche a bunicii mele. Cu acest sirop şi cu cel de pătlagină mă vindeca mama de răceală când eram copil – sirop de muguri de brad.

Sirop pentru tuse tradiţional, după reţeta veche a bunicii mele. Cu acest sirop şi cu cel de pătlagină mă vindeca mama de răceală când eram copil – sirop de muguri de brad.

Sirop de muguri de brad

bradut sirop

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 100 muguri de brad cu lungimea de 3-4 cm
– 100 ml alcool de 60 de grade
– 640 gr zahăr brut
– 0 lamâie
apă fiartă şi răcită sau apă plată

Mod de preparare:
Cei 100 de grame de muguri de brad se sparg în mojar din lemn sau sticlă (nu din metal). Se adaugă 100 ml de alcool de 60 de grade. Se lasă la macerat acoperit cu un capac sau prosop timp de 12 ore agitând borcanul periodic.

După acest timp se opăreşte cu 500 ml apă clocotită şi se lasă să stea timp de 6 ore la răcit. Nu se grăbeşte procesul de răcire. Apoi se strecoară printr-un tifon des. Solu­ţia obţinută se fierbe pe aburi cu 640 grame de zahăr brut până ce se dizolvă zahărul.

Din momentul în care zahărul s-a dizolvat complet, se mai fierbe încă 10 minute. Se lasă la răcit şi se filtrează.

Cantitatea de sirop se completează cu apă curată până se obţine 1 litru. Se repune vasul pe baie de aburi aproximativ 15 minute din momentul în care fierbe apa şi apoi se transferă în borcane mici.

Se administrează câte o linguriţă după masă în cazul afecțiunilor respiratorii, răceli.

Sursa foto:https://farm5.staticflickr.com/4045/4703273401_55d1734354_z.jpg

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Cei 100 de grame de muguri de brad se sparg în mojar din lemn sau sticlă (nu din metal). 
  2. Se adaugă 100 ml de alcool de 60 de grade. Se lasă la macerat acoperit cu un capac sau prosop timp de 12 ore agitând borcanul periodic.
  3. După acest timp se opăreşte cu 500 ml apă clocotită şi se lasă să stea timp de 6 ore la răcit. Nu se grăbeşte procesul de răcire. 
  4. Apoi se strecoară printr-un tifon des. Solu­ţia obţinută se fierbe pe aburi cu 640 grame de zahăr brut până ce se dizolvă zahărul.
  5. Din momentul în care zahărul s-a dizolvat complet, se mai fierbe încă 10 minute. Se lasă la răcit şi se filtrează.
  6. Cantitatea de sirop se completează cu apă curată până se obţine 1 litru. 
  7. Se repune vasul pe baie de aburi aproximativ 15 minute din momentul în care fierbe apa şi apoi se transferă în borcane mici.
  8. Se administrează câte o linguriţă după masă în cazul afecțiunilor respiratorii, răceli.

Comentarii