Sirop de pătlagină

Dietă

Fără gluten

Ingredient principal

Verdețuri

sirop de pătlagină 3 ani
Timp de preparare

20

Timp de gătire

90

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Pătlagina poate fi oferită sub formă de ceai, 100% natural, sau ca sirop de pătlagină, pentru efectele anti-inflamatoare și analgezice.

Pentru răceală şi năsuc înfundat pregătesc sirop de pătlagină tradiţional ca să nu îi ofer copilului meu medicamente care îi pot afecta sistemul imunitar.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Frunzele de pătlagină se trec prin maşina de tocat carne adăugând puţină apă pentru a nu se întări. 
  2. Apoi se amestecă zahărul cu frunzele tocate. 
  3. Compoziţia aceasta se pune într-un vas la foc mic şi se fierbe amestecând continuu până se formează un lichid vâscos asemănător mierii de albine. 
  4. Siropul se toarnă fierbinte în borcane şi se păstrează la frigider.

Prepararea acestuia durează cam o oră şi jumătate şi se oferă copiilor care tuşesc sau au probleme de respiraţie.

Siropul de pătlagină are un gust şi o aromă plăcute. Copiii îl vor primi cu bucurie, însă, trebuie avut în vedere faptul că acest leac tradiţional conţine zahăr. De aceea, nu este indicat să le dăm micuţilor mai mult de 2-3 linguriţe pe zi.

Sursă foto: http://flic.kr/p/5vY4no