Pizza cu pesto 1 an

Pizza cu pesto

de Adelina
Masă

Prânz

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Pizza

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Cine nu doreşte o pizza savuroasă cu o aromă puternică de busuioc, un gând mediteranean că tot a venit vara.

Cine nu adoră pizza? Chef Adelina, ne-a pregătit o pizza cu pesto, savuroasă, cu o aromă puternică de busuioc, ca un gând mediteranean, că tot a venit vara.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se încălzește puțin apa. 
  2. Făina se frământă cu puțin ulei de măsline extravirgin, sare și apă, se lasă la crescut aproximativ 1 oră acoperită cu un prosop.
  3. Aluatul se împarte în două și se modelează în așa fel încât să obținem două bile de aluat.
  4. Sferele obținute se întind cu ajutorul mâinilor și al unui sucitor până devin subțiri. 
  5. Punem blatul în tava unsă cu puțin ulei, peste blat punem pesto pe toată suprafața. 
  6. Ceapa tăiată rondele subțiri se pune deasupra, la fel și brânza răzuită, mai întâi cea de capră, apoi mozzarella, busuiocul și gata!
  7. Preîncălzim cuptorul la maxim (aproximativ 240 de grade) și lăsăm pizza până când se rumenește aluatul frumos pe marigine, aproximativ 15-20 de minute, în funcție de cuptor.

Hai, poftă mare, zic!

Sursă foto: https://flic.kr/p/X5CoK