Faguri cu magiun

de Oana M
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Fructe

faguri cu magiun 3 ani
Timp de preparare

15

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Mai țineți minte acest desert minunat – faguri cu magiun? I-am refăcut după o lungă perioadă și au fost tare apreciați.

Faguri cu magiun pentru un desert care ne va aminti de copilărie. Sau de zilele minunate de duminică pe care le putem oferi și noi copiilor noștri!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se amestecă ouăle cu praful de sare și zahărul, apoi se adaugă laptele, făina în ploaie, uleiul puțin câte puțin și la final bicarbonatul și, dacă vă place aroma, pudra de vanilie. 
  2. Mixăm bine până când vom avea o compoziție cremoasă, destul de lichidă.
  3. Odată făcută compoziția de faguri, nu ne rămâne decât să încingem bine forma de faguri pe foc și să turnăm cu ajutorul unei linguri două grămăjoare, cu distanță suficientă între ele. 
  4. Le vom ține pe foc câte un minut pe fiecare parte, până vor căpăta o culoare aurie.

După ce se răcesc, începem să umplem faguri cu magiun de prune sau caise (nouă așa ne plac cel mai mult pentru că cele două tipuri de gem sunt mai acrișoare).

Acești faguri se păstrează foarte bine într-o caserolă de plastic închisă etanș. Cu cât stau mai mult, cu atât sunt mai pufoși.

Sursă foto: Diversificare.ro