faguri cu magiun 3 ani

Faguri cu magiun (de la 3 ani)

de Oana M
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

15

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Faguri cu magiun pentru un desert care ne va aminti de copilărie, de zilele minunate de duminică pe care le putem oferi și noi copiilor noștri!

Faguri cu magiun pentru un desert care ne va aminti de copilărie, de zilele minunate de duminică pe care le putem oferi și noi copiilor noștri!

Faguri cu magiun

poza faguri

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 6 ouă
– 12 linguri zahăr
– 12 linguri ulei
– 12 linguri lapte
– 24 linguri făină
– un praf de sare
– 10 g bicarbonat
– pudră de vanilie (opțional)

Mod de preparare:
Se amestecă ouăle cu praful de sare și zahărul, apoi se adaugă laptele, făina în ploaie, uleiul puțin câte puțin și la final bicarbonatul și, dacă vă place aroma, pudra de vanilie. Mixăm bine până când vom avea o compoziție cremoasă, destul de lichidă.

Odată făcută compoziția de faguri, nu ne rămâne decât să încingem bine forma de faguri pe foc și să turnăm cu ajutorul unei linguri două grămăjoare, cu distanță suficientă între ele. Le vom ține pe foc câte un minut pe fiecare parte, până vor căpăta o culoare aurie.

După ce se răcesc, începem să umplem faguri cu magiun de prune sau caise (nouă așa ne plac cel mai mult pentru că cele două tipuri de gem sunt mai acrișoare).

Acești faguri se păstrează foarte bine într-o caserolă de plastic închisă etanș. Cu cât stau mai mult, cu atât sunt mai pufoși.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se amestecă ouăle cu praful de sare și zahărul, apoi se adaugă laptele, făina în ploaie, uleiul puțin câte puțin și la final bicarbonatul și, dacă vă place aroma, pudra de vanilie. 
  2. Mixăm bine până când vom avea o compoziție cremoasă, destul de lichidă.
  3. Odată făcută compoziția de faguri, nu ne rămâne decât să încingem bine forma de faguri pe foc și să turnăm cu ajutorul unei linguri două grămăjoare, cu distanță suficientă între ele. 
  4. Le vom ține pe foc câte un minut pe fiecare parte, până vor căpăta o culoare aurie.
  5. După ce se răcesc, începem să umplem faguri cu magiun de prune sau caise (nouă așa ne plac cel mai mult pentru că cele două tipuri de gem sunt mai acrișoare).
  6. Acești faguri se păstrează foarte bine într-o caserolă de plastic închisă etanș. Cu cât stau mai mult, cu atât sunt mai pufoși.

Comentarii