Biluțe de dovleac 1 an

Biluțe de dovleac

Masă

Desert

Dietă

Fără gluten

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Alergeni

Timp de preparare

5

Timp de gătire

60

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Biluțe de dovleac – o rețetă care se pregătește singură! În plus, succesul este garantat datorită aspectului deosebit!

Biluțe de dovleac – o rețetă care se gătește singură!

Pentru că eu prefer să petrec timpul oriunde altundeva decât în bucătărie, caut variante cu timp minim de pregătire. Dar să și arată foarte bine, pentru a fi mâncate cu drag de copiii mofturoși :).

Rețeta de astăzi vă va surprinde prin simplitate și savoare!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se spală dovleacul, se taie în jumătate pe lungime și se pune la cuptor la 150-170 de grade Celsius, timp de 30-60 de minute, în funcție de cât de mare este. Se verifică cu o furculiță: când este pătruns, înseamnă că este gata.
  2. Se scoate din cuptor. Cu o lingură specială pentru înghețată, se scot biluțe de miez de dovleac, pe care le așezăm pe o farfurie sau platou.
  3. Când s-au răcit, se pudrează cu scorțișoară, se pune puțină miere pe fiecare biluță și se presară sau se așază nuca.
La noi a fost un succes total și la mici, și la mari, și la musafiri! Pentru mine a fost satisfacție maximă, pentru că în timp ce rețeta se pregătea (singură) la cuptor, eu am făcut alte treburi prin casă, pentru care nu am găsit încă ‘rețeta’ cu care să se facă singure :)).

Sursă foto: Diversificare.ro