Top 5 rețete de clătite

Clătitele se află printre mâncărurile mele preferate. Spun mâncăruri fiindcă nu toate clătitele sunt folosite pe post de desert, ci pot fi servite şi ca gustare sau la prânz.  Ele sunt ideale atunci când copilul nu mănâncă un anumit aliment (spanac, urzici sau peşte). Cu ajutorul acestui preparat copiii vor accepta mai uşor câte un aliment nou sau care înainte nu le plăcea. De asemenea, unele reţete de clătite se pretează foarte bine la ocazii deosebite sau altele, ca pacheţel la şcoală sau la grădiniţă.

În continuare vă prezentăm mai multe feluri de clătite, atât dulci cât şi sărate, potrivite pentru copii, dar şi pentru părinţii lor.

1. Clătitele cu porumb (de la 1 an)

Se oferă copiilor de la vârsta de un an. Conţin mai multe tipuri de ingrediente: făină de grâu şi de mălai, ouă, ceapă, etc. Foarte important: nu omiteţi din reţetă plantele aromatice căci, ştim cu toţii cât de importantă este aroma pentru copiii de 1-2 ani!

Se fac repede şi se servesc alături de supe sau salată de legume.

2. Clătitele cu urzici (de la 2 ani)

Potrivite pentru copii de peste 1 an. Se fac cu urzici tinere şi aduc un important aport de fier în organism. De asemenea, un lucru dovedit este efectul pe care îl au urzicile tinere asupra sănătăţiiîn general, datorită conţinutului de fier, calciu, crom, magneziu, zinc și proteine.

3. Clătite cu ton şi mozzarella (de la 1 an)

Se pot oferi copiilor de peste 1 an. Se fac uşor şi se umplu cu ton şi mozzarella după care de dau la cuptor pentru câteva minute; nimic prea complicat. Rezultatul este unul potrivit pentru mese festive. Au un gust bun şi copiii le pot servi singuri datorită formei triunghiulare.

4. Clătite coreene cu leurdă (de la 1 an)

Se pot oferi copiilor de la 1 an. Copiii pot servi oricând aceste clătite foarte sănătoase. Se prepară cu leurdă, un înlocuitor mai delicat al usturoiului. Alături de copii, adulţii pot profita de aceste clătite pentru a-şi detoxifia şi a întări organismul.

5. Clătite americane (de la 1 an)

Se pot oferi copiilor de la 3 ani. Nu puteam omite din această listă desertul. Un desert cu zahăr brun care este mai puţin nociv decât zahărul alb.  Aceste clătite sunt deosebite pentru faptul că sunt pufoase şi nu arată ca acele clătite umplute româneşti pe care le făceau mamele noastre. Se fac cu aproximativ aceleaşi ingrediente ca şi clătitele noastre însă, cu mici diferenţe. Cel mai important lucru la clătitele americane este siropul arţar, care schimbă şi gustul, dar şi aspectul acestui desert.

Aceasta este lista noastră extrem de succintă “Top 5 reţete de clătite”. Pe site mai sunt şi alte reţete de clătite, unele mai savuroase decât altele.

Pentru mai multe reţete de clătite, click aici .

Sursa foto: https://flic.kr/p/7Mkqw7