Grisine cu parmezan

de Miruna
Masă

Gustare

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Gustare

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Grisine cu parmezan 1 an
Timp de preparare

30

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Dacă vrei să ai o gustare sănătoasă, numai bună de luat la pachet, îți recomandăm să încerci această rețetă!

Grisine cu parmezan – pot constitui o gustare sănătoasă și gustoasă. Cu o textură moale, care se topește ușor, sunt potrivite pentru a fi servite copiilor după vârsta de 1 an.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Într-un vas topiți untul, adăugați laptele și puneți-le pe aragaz să se încălzească până când ajung la o temperatură de 37º - 40º Celsius. 
  2. Apoi, adăugați drojdia și amestecați. Încorporați făina și parmezanul și frământați până veți obține o cocă puțin umedă, dar nelipicioasă. Întindeți coca pe un blat curat.
  3. Împăturiți coca aducând marginile spre interior și apăsând cu degetele pe toată suprafața ei. Repetați mișcarea până obțineți o cocă de dimensiunea unei coli A5. 
  4. Puneți aluatul într-un vas pe care îl acoperiți cu o cârpă puțin umedă și împăturiți-o apăsând cu degetele pe ea. 
  5. Acoperiți vasul și lăsați  la crescut pentru 30 de minute. Repetați frământarea și mai lăsați să crească încă 30 de minute.
  6. Întindeți din nou pe o suprafață curată, tăiați cu un cuțit fâșii mici pe care le rulați la lungimea dorită. Așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și băgați-le în cuptorul încins la 180º Celsius pentru aproximativ 30 de minute.

Din aceste cantități vor ieși aproximativ 25 de grisine delicioase!

Update: Iată și un scurt material video cu prepararea rețetei alături de Nadia din cadrul emisiunii Totul despre mame.

Sursă foto: diversificare.ro

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.Learn moreGot it