Cum să păstrăm căpșunele proaspete în 5 pași

 

Căpșunele pot rezista până la o săptămână în frigider dacă sunt păstrate corespunzator, deși, cele cumpărate nu știm de când stau pe rafturile magazinului.

Pentru că sunt fructe de sezon și ne plac foarte tare, iată câțiva pași pentru a ne bucura din plin de ele:

1. Căpșune la control

Înainte de a le cumpăra, trebuie să verificăm dacă vedem pete sau, mai grav, floare de mucegai pe ele. Dacă există așa ceva în caserola noastră, mai bine o lăsăm pe raft și ne îndreptăm atenția către alte căpșune sănătoase.

2. Căpșune la spălat

Căpșunele se spală doar în momentul în care se și consuma. O dată pentru că se înmoaie și se strică repede. Apoi, pentru că spălate și neconsumate la timp pot aduna alte dăunătoare…

3. Dar cum le spălăm eficient?

Cea mai eficientă metodă de a spăla fructele, nu doar căpșune, desigur, s-a dovedit a fi o soluție eco obținută din o parte oțet și trei părți apă. Se amestecă cele doua lichide într-un castron și se spală rapid căpșunele înainte de folosire. Pentru o curățare mai bună, fructele se freacă ușor între degete pentru a îndepărta și cele mai mici impurități. Dacă nu le consumăm imediat ce le-am cumpărat, ca să reziste mai mult, le putem stropi cu această soluție.

4. Păstrarea la frigider

Căpșunele se mențin proaspete dacă stau într-un mediu rece, la o temperatură de 0–2ºC. Pentru a preveni zbârcirea lor, se recomandă păstrarea în lădițele de jos ale frigiderului, într-un vas de plastic sau, dacă le uiți în punga de la piață, să fie măcar un pic deschisă. Dacă sunt umede, se așază pe un prosop de hârtie.

5. Congelarea

Pentru congelare, alegem acele căpșune perfect sănătoase, le spălăm folosind metoda o parte oțet și trei părți apă, le îndepărtăm îmbrăcămintea verde și ne gândim foarte bine la ce le vom folosi. În funcție de acest detaliu, le putem tăia pe jumătate (urmând să le folosim la tarte sau ca decor la torturi), le stropim cu îndulcitor, sirop de zahăr sau ce vrem noi și le așezăm cu grijă într-o pungă de plastic. Atenție, se decongelează la temperatura din frigider, nu la cea a camerei.

Surse:

http://www.marinmamacooks.com/2013/05/how-to-keep-strawberries-fresh/
http://www.wikihow.com/Keep-Strawberries-Fresh

Sursă foto: https://flic.kr/p/d35ojm