tagliatelle de casă  1 an

Tagliatelle de casă

Masă

Prânz

Ingredient principal

Ouă

Timp de preparare

30

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

8 porții

Pregătiți paste pentru cei mici în casă! Cu siguranță copiii vor fi încântați să vă ajute – tagliatelle de casă. Vor fi apreciate și de adulți.

Pregătiți paste pentru cei mici în casă! Cu siguranță copiii vor fi încântați să vă ajute – tagliatelle de casă. Vor fi apreciate și de adulți.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Pentru aluatul de tagliatelle, ouăle se amestecă într-un vas cu cele două linguri de apă şi se frământă împreună cu făina până când se obţine un aluat elastic.
  2. Aluatul se întinde într-o foaie subţire care se lasă cinci minute la uscat, însă nu mai mult fiindcă se usucă prea tare şi devine sfărâmicioasă. 
  3. Se rulează foaia şi se taie cu un cuţit ascuţit în făşii de 1 centimetru. 
  4. Fâşiile de aluat se desfac şi se lasă la uscat câteva minute.
  5. Tagliatellele se fierb în apă cu puţină sare şi se servesc cu brânză  sau sosuri, după preferinţă. 
  6. Pentru un plus de savoare se pot adăuga în aluatul de tagliatelle ierburi aromate, ca mărarul sau cimbrul, tocate foarte mărunt. 

Aceste paste se pregătesc în 30 de minute şi ajung pentru 4 porţii.

 Sursă foto: http://flic.kr/p/hQSKSN