ștrudel cu brânză 3 ani

Ștrudel cu brânză

Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

8 porții

Ștrudel cu brânză ușor de adaptat și folosit cu multe alte umpluturi preferate.

Astăzi avem o reţetă pentru a prepara plăcintele preferate ale copiilor: ștrudel cu brânză. Se pot face şi cu mere sau altă umplutură, simplu şi rapid.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se încinge cuptorul şi se întinde hârtie de copt într-o tavă.
  2. Se bat 2 ouă cu sarea. 
  3. Se amestecă într-un bol smântâna cu brânza.
  4.  Se adaugă în amestecul acesta ouăle, zahărul, stafidele şi grişul. Se omogenizează totul.
  5. Se întinde pe masă şi se ung cu ulei pe rând 4 foi de plăcintă care se pun una peste cealaltă.
  6. Se întinde peste aceste foi o jumătate din compoziţia din brânză.
  7. Se rulează foile strângând compoziţia la mijlocul ruloului. 
  8. Se repetă tot procedeul cu celelalte foi şi cu restul de brânză.
  9. Se aşază în tavă cele două rulouri.
  10. Într-un vas se bate oul cu o lingură de lapte şi se ung rulourile. 
  11. Apoi se taie rulourile în bucăţi de lungime medie. Atenţie însă, se taie doar partea de deasupra pentru a se putea porţiona după coacere.
  12. Se coace pentru 30 de minute tava pentru a se rumeni foile. 
  13. Apoi se scoate tava din cuptor. Se taie ştrudelul cu brânză în locurile deja crestate.

Sursă foto: https://flic.kr/p/6jZ7Cq