Sirop de ridiche neagră 12 luni

Sirop de ridiche neagră

Masă

Gustare

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Smoothie

Ingredient principal

Alergeni

Timp de preparare

20

Dificultate

ușor

Porţii

1 porție

Siropul din ridiche neagră se face uşor, la rece şi poate fi consumat de oricine, cu condiţia să nu aibă alergie la mierea de albine.

Se ştie că, în lumea aceasta largă, există multe remedii naturiste contra răcelilor. Unele leacuri se pot prepara destul de greu şi necesită mai multe etape şi atenţie sporită. Însă, această rețetă de sirop de ridiche neagră se pregătește uşor, la rece şi poate fi consumat de oricine, cu condiţia să nu aibă alergie la mierea de albine. Iată cum:

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Ridichea neagră se spală foarte bine. Ideal este să folosiţi o perie cu care să frecaţi coaja ridichei sub jet de apă rece.
  2. După ce s-a curăţat, se taie partea superioară a ridichei negre, pentru a îndepărta frunzele şi un mic "capac".
  3. Cu o lingură, scobiţi o mică porţiune a miezului. Ideal ar fi să rămână măcar 1 cm de miez până la coajă.
  4.  Se aşază ridichea pe o farfurie, astfel încât să nu se răstoarne. Puteţi folosi pe post de suport un pahar în care să puneţi ridichea. În scobitură se pun cele două linguriţe de miere.
  5. Se acoperă cu capacul pe care i l-aţi tăiat la început.
  6. Trebuie lăsată să stea acoperită pentru 12 ore. În acest timp, ridichea va lăsa zeamă în scobitura în care aţi pus mierea. Se scoate siropul şi se repetă procedeul de câte ori este posibil, până când se termină miezul de ridiche.
Se foloseşte ca remediu pentru răceală și tuse.
Mare atenţie însă la copiii care suferă de alergii!

Sugestie: Miezul scobit se poate folosi la salată. Salata se poate face fie doar din ridiche neagră fie alături de alte legume şi rădăcinoase.