Această rețetă de scoici cu salată de linte a luat naștere într-o zi în care, întors de la muncă, am găsit în frigider doar câteva ingrediente. Și iată ce-a ieșit:
Ingrediente
- 1 kg scoici
- ulei de măsline
- 3 căței usturoi, pe care îi tăiem în felii subțiri
- 1 ardei iute, mic
- 1 vârf de cuțit ghimbir, tăiat în felii subțiri
- 2 mâini coriandru, zdrobit
- sare de Himalaya
- piper
- 5 cepe, medii, tăiate în felii subțiri: 3 pentru scoici și 2 pentru salată
- sucul de la 2 lamâi, nu foarte mari, pentru scoici și sucul de la 1/2 lămâie pentru salată
- 250 g linte
- ulei, rezistent la temperaturi înalte, pentru salată
Paşii necesari preparării
- Dacă scoicile sunt proaspete, se spală foarte bine având grijă să îndepărtați mustățile și să nu fie desfăcute sau crăpate.
- Puteți folosi și scoici congelate ceea ce vă ușurează munca, dar și gustul va fi diferit. Eu personal prefer o muncă în plus pentru un gust mai bun.
- Se încinge foarte bine o tigaie mare sau un wok în care adăugăm scoicile alături de câteva linguri de ulei. Se scutură bine și se adaugă restul ingredientelor, cu excepția sucului de lămâie.
- Dacă scoicile pe care le-ați folosit au fost proaspete, continuați să le amestecați până când scoicile se deschid, iar cele care au rămas închise se aruncă.
- Stoarceți sucul de lămâie, aduceți la punctul de fierbere și serviți imediat alături de salată de linte cu ceapă.
- Salată de linte cu ceapă Fierbeți pentru aproximativ 15 minute în apă cu sare lintea hidratată în prealabil, după care scurgeți de apă și amestecați-o cu ceapa tocată în felii subțiri. Asezonați cu ulei de măsline, sare, piper și serviți alături de scoicile pregătite mai sus. Poftă bună!
Poftă bună!
Sursă foto: Diversificare.ro