ouă umplute 1 an

Ouă umplute

Masă

Finger food

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Ouă

Timp de preparare

15

Timp de gătire

10

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Ouă umplute, o altfel de rețetă la fel de gustoasă!

Pentru cine s-a plictisit de clasicele ouă umplute, avem o reţetă specială. Se prepară imediat, cu foarte puţin efort şi … e cu avocado!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se fierb ouăle tari. 
  2. Se răcesc şi se curăţă de coajă. 
  3. Se taie fiecare ou în două şi se scot gălbenuşurile.
  4. Fructul de avocado se taie în două pe lung şi se scoate sâmburele. 
  5. Se scoate pulpa fructului cu o lingură şi se pune în vasul de la blender cu gălbenuşurile.
  6. Se adaugă zeama de lămâie şi se mixează bine.
  7. Trebuie să obţineţi o pastă omogenă. 
  8. Se umplu jumătăţile de albuş de ou cu această pastă.
  9. Va rămâne un surplus de umplutură. Aceasta se amestecă cu smântâna pentru a obţine sosul. Se poate înlocui smântâna cu iaurt.

Se aşază ouăle umplute pe o farfurie. Alături se pune sosul obţinut din surplusul de umplutură şi smântână.

Sursă foto: https://flic.kr/p/6t361N