mic dejun cu ovăz și chia 1 an

Mic dejun cu ovăz și chia (de la 1 an)

Masă

Mic-dejun

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Cereale

Timp de preparare

10

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Un mic dejun cu ovăz și chia, ideal pentru masa de dimineața a copiilor și părinților, deopotrivă. Pregătit de seara, este rapid și delicios! Poftă bună!

Dimineața timpul pentru pregătirea micului dejun este limitat, dar asta nu înseamnă că ne putem lăsa tentați de pachețele de cereale cu zahăr și arome adăugate. Cu doar puțină pregătire de cu seară, cerealele celui mic sunt gata într-o clipită. Nu mai spun că acest mic dejun cu ovăz și chia este gustos și hrănitor ;).

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Fulgii de ovăz integral se pun la hidratat peste noapte în 2-3 cești de apă. 
  2. Semințele de in se hidratează și ele peste noapte într-o jumătate de ceașcă de apă. 
  3. Dimineață se scurge ovazul într-o strecurătoare și se clătește cu apă curată. 
  4. Tot atunci se pune chia într-o ceașcă, umplută cu apă pe jumătate și se lasă să absoarbă lichidul pentru o jumătate de oră.
  5. Ce era mai greu deja a trecut. Mai rămâne să amestecăm ingredientele hidratate cu pasta de curmale, goji și alte fructe uscate, după gust. 
  6. Presărați mirodeniile preferate, vanilie sau scorțișoară și micul dejun este gata. Dacă simțiți nevoia se poate adăuga și puțină miere.
Fulgii de ovăz integral se pun la hidratat peste noapte în 2-3 cești de apă. Semințele de in se hidratează și ele peste noapte într-o jumătate de ceașcă de apă. Dimineață se scurge ovazul într-o strecurătoare și se clătește cu apă curată. Tot atunci se pune chia într-o ceașcă, umplută cu apă pe jumătate și se lasă să absoarbă lichidul pentru o jumătate de oră.

Ce era mai greu deja a trecut. Mai rămâne să amestecăm ingredientele hidratate cu pasta de curmale, goji și alte fructe uscate, după gust. Presărați mirodeniile preferate, vanilie sau scorțișoară și micul dejun este gata. Dacă simțiți nevoia se poate adăuga și puțină miere.

Poftă bună!

Foto: diversificare.ro

Comentarii