cartofi acordeon 8 luni

Cartofi acordeon

Masă

Prânz

Dietă

Vegane

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Cartofi acordeon – o rețetă ușoară pentru voi toți.

Cartofi acordeon – o idee deosebită de garnitură, ușor de pregătit și folosit chiar și pentru o masă festivă. Gustul este foarte bun.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se preîncălzeşte cuptorul la 230 de grade.
  2. Cartofii se spală bine, deoarece vor fi gătiți în coajă. 
  3. Se feliază cu grijă pentru a nu îi tăia în bucăţi individuale.
  4.  Feliile vor avea o grosime de 2-3 milimetri şi vor rămâne conectate într-o parte. 
  5. Acordeonul din cartof se aşează în tavă, pe hârtia de copt şi se asezonează cu sare şi piper. 
  6. Se stropește cu puţin ulei de palmier topit în prealabil. 
  7. Se coace la cuptor până feliile devin moi. 
  8. Carofii se scot pe o farfurie şi se presară pătrunjel, cimbru sau busuioc proaspăt peste ei. 

Se consumă calzi, cu poftă şi cu voie bună! Cu un sos de iaurt și o salată de varză alături, avem deja o masă de seară ușoară și apetisantă.

Sursă foto: https://flic.kr/p/8gZpWc