budincă de mei 1 an

Budincă de mei (de la 1 an)

Masă

Cină

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Cereale

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Această budincă de mei conține nu doar o super-cereală ci și super-fructe (zmeură, cătină, goji). rezultatul este dulce și aromat, cum le place copiilor.

Această budincă de mei conține nu doar o super-cereală ci și super-fructe (zmeură, cătină, goji). rezultatul este dulce și aromat, cum le place copiilor.

Budincă de mei

budinca de mei

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 150 g mei
– 1 boabă de cardamon verde
– 1 baton de scorțișoară
– o linguriță de ienibahar măcinat
– 400 ml apă
– 300 ml lapte de vacă sau lapte de migdale
– miezul de la 6-7 nuci
– 5 linguri de migdale
sirop de arțar după gust
fructe de pădure (mure, zmeură) proaspete sau congelate
– fructe goji după preferință
cătină 

Mod de preparare:
Meiul se pune la înmuiat peste noapte în apă rece. Miezul de nucă și migdalele deasemenea se pun la înmuiat în apă rece, separat. A doua zi nucile și migdalele se mărunțesc foarte bine cu un cuțit. Se pune meiul la fiert împreună cu mirodeniile (cardamonul, scorțișoara, ienibaharul) în 400 ml apă. Se lasă să fiarbă cam 10-15 minute până când apa este absorbită. Se adaugă laptele, nucile și migdalele, frructe goji, cătina și fructele de pădure.
Budinca de mei se îndulcește cu sirop de arțar. Se mai lasă pe foc 5 minute amestecând pentru a nu se prinde de oală.
Sursa foto:https://flic.kr/p/7oRCBm

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Meiul se pune la înmuiat peste noapte în apă rece. 
  2. Miezul de nucă și migdalele deasemenea se pun la înmuiat în apă rece, separat. 
  3. A doua zi nucile și migdalele se mărunțesc foarte bine cu un cuțit.
  4. Se pune meiul la fiert împreună cu mirodeniile (cardamonul, scorțișoara, ienibaharul) în 400 ml apă. 
  5. Se lasă să fiarbă cam 10-15 minute până când apa este absorbită. 
  6. Se adaugă laptele, nucile și migdalele, frructe goji, cătina și fructele de pădure.
  7. Budinca de mei se îndulcește cu sirop de arțar. 
  8. Se mai lasă pe foc 5 minute amestecând pentru a nu se prinde de oală.

Comentarii