Cu mere, cu dovleac sau cu brânză, toţi cunoaştem ştrudelul, acest preparat celebru, a cărui istorie începe în Imperiul Bizantin. Astăzi, chef Sorin vă propune un ştrudel cu mocov. Delicios!
Paşii necesari preparării
- Se încinge cuptorul la 200°C.
- Se stropește cu ulei morcovul ras și se pune într-o tavă.
- Se coace 45 de minute, până devine foarte moale, apoi se lasă să se răcească.
- Se pune morcovul într-un robot de bucătărie și se pasează până devine foarte cremos, apoi se pune-l într-un bol.
- Se adaugă zahărul, migdalele, pesmetul, oul, se condimentează și se mixează bine.
- Se scade temperatura cuptorului la 160°C.
- Se așează foile de plăcintă unele peste altele, ungând fiecare dintre acestea cu unt de cocos topit și presărând puțin zahăr.
- Se pune cu o lingură compoziția de morcov pe lungimea unei laturi a foilor, lăsând un spațiu de aproximativ 2 cm gol la ambele capete.
- Se întoarc capetele și se rulează cu grijă ștrudelul, apoi se ung cu ou marginile pentru a-l sigila.
- Se așează ștrudelul într-o tavă de copt, cu partea sigilată în jos.
- Se unge cu restul de ou şi se stropește cu unt, dacă a mai rămas.
- Se coace aproximativ 40 de minute, până când ștrudelul devine auriu și crocant.
- Se lasă 10 minute înainte de a felia.
Dacă se dorește, poate fi servit alături de sirop de arțar sau cremă de vanilie.
Poftă bună!
Sursă foto: Diversificare.ro