Cum înlocuiești pâinea din sandvișuri

Pâinea este bună la casa omului, însă, câteodată, cei mici au tendința să ronțăie mereu dintr-un codru de pâine, de orice natura ar fi ea, precum șoarecii care găuresc o bucată de cașcaval. Cel puțin, la noi, cam așa stau lucrurile.
De aceea, prefer să înlocuiesc pâinea la gustările de peste zi cu tot ce se poate. Ca să vă dau câteva idei, iată mai jos, o sursă de inspirație:

1. Ciupercile mari pot fi puse pe gratar și umplute, după gust, cu tot felul de minunății. Adaugă o frunză de salată, o felie de roșie, puțină brânză și vei obține un sandviș sănătos.

2. O felie de roșie sus și una jos. La mijloc orice combinație – noi preferăm brânză sau mozzarella și frunze proaspete de busuioc. Un fel de caprese altfel ambalat. Dar nu înainte de a scoate semințele de la roșii pentru ca sandvișul să nu se transforme într-unul prea suculent.

3. Bărcuțele de castravete devin un înlocuitor minunat pentru sandvișuri fără pâine. Scoate-le semințele și, eventual, curăță-i de coajă și combină-i cum dorești. Poți încerca inclusiv cu germeni.

4. Renumitele canapele de ardei gras umplute cu brânză, avocado, cartof gratinat, salată de crudități, pot fi un sandviș delicios.

5. O vânătă feliată sau un dovlecel feliat, puse pe gratar, pot fi rulate, iar în interiorul lor se pot aduna combinații năstrușnice.

Și, ca să fie treaba, treabă, nu ezita să umpli o frunză de salată cu de toate. Ruleaz-o și lasă-i pe cei mici să se distreze cu vitaminele și cu deprinderea de a alege și mânca preparate sănătoase.

Surse:

http://empoweredsustenance.com/no-bread-sandwiches/
https://www.pinterest.com/lunchbots/breadless-sandwiches/

Sursa foto: https://flic.kr/p/rygdRp