Budincă de vanilie cu lapte de soia (de la 1 an)

Print Friendly, PDF & Email

Am creat această budincă de vanilie cu lapte de soia pentru fetița mea alergică la proteina laptelui de vacă. Laptele de soia este o alternativă, atunci când eşti alergic sau pur şi simplu îţi doreşti şi altceva. Din experienţă vă spun, că dintre toate soiurile de lapte vegetal, cel de soia se comportă cel mai bine atât fiert la temperaturi înalte, cât şi în stare crudă.

Budincă de vanilie cu lapte de soia

budincă de vanilie

Ingrediente:

Mod preparare:

  1. Se pune laptele la foc cu seminţele păstăii de vanilie şi se lasă să fiarbă (în cazul în care folosiţi extractul de vanilie, acesta se adaugă după ce se ia crema de pe foc şi se răcoreşte).
  2. Într-un castron se amestecă gălbenuşurile cu zahărul/siropul de agave şi amidonul/făina.
  3. Înainte de a turna acest amestec peste lapte, se adaugă un polonic de lapte, pentru a le aduce amestecul la aceeaşi temperatură cu laptele.
  4. Când laptele a început să fiarbă, se adaugă compoziţia de gălbenuşuri şi se amestecă energic, cu telul, timp de 2-3 minute, pentru a nu se forma cocoloaşe.
  5. Se opreşte focul. Se lasă să se răcorească şi se adaugă untul de cocos.
  6. Se aşază în forme şi se lasă la răcit 2-3 ore.
  7. După răcire se răstoarnă pe farfurii şi se decorează cu fructe proaspete.

Ponturi:

  • În cazul în care folosiţi siropul de agave, ajustaţi cantitatea de făină/amidon cu o lingură sau două.
  • Opţional, se mai pot adăuga 1-2 linguri de pudră de roşcove/cacao pentru a obţine o cremă de ciocolată.
  • Această budincă se poate folosi şi la umplerea tartelor cu fructe sau a unor torturi.

Foto: diversificare.ro

Author: Elena Iorga

Share This Post On