Ardei copți cu quinoa și smântână (de la 8 luni)

quinoa cu ardei copti Mulțumim, Simona, pentru rețetă!

Ingrediente:
– 6 – 8 ardei copți de mărime medie
– 1/2 cană quinoa hidratată cel puțin 4 ore înainte de preparare
– 4 – 5 linguri de smântână
– pătrunjel
– 1 ceapă

Mod de preparare:
Ceapa se înăbușește în puțină apă. După ce devine sticloasă, se adaugă ardeii tăiați cubulețe. Se adaugă puțină apă, cât să acopere ardeii și se lasă la fiert timp de 15 minute. După acest timp, se adaugă și quinoa spălată în prealabil. Se adaugă o cană de apă și se verifică din când în când dacă este suficientă, quinoa mărindu-și volumul de aproximativ 3 ori în timpul fierberii. Se mai lasă la fiert încă 15 minute.

Dacă doriți, pentru copiii peste un an, puteți pregăti un sos de smântână: într-un castron punem smântâna cu puțină apă și făină și amestecăm până devine o pastă mai cremoasă. Adăugăm acest sos peste mâncare și mai lăsăm să dea un clocot.

Se presară pătrunjel proaspăt tocat mărunt, potrivim de sare (recomandată pentru copiii peste un an), iar când mâncarea s-a răcit ușor, adăugăm o lingură de ulei vegetal presat la rece.

Sursa foto: http://flic.kr/p/ayvUK3

Author: Cititor

Share This Post On