Pate de ciuperci (de la 8 luni)

Print Friendly, PDF & Email

Acest pate de ciuperci poate fi rețeta pentru un mic dejun delicios! Îl puteți întinde pe felii de pâine cu maia, pe felii de ardei gras/capia, crackers făcuți în casă sau, de ce nu, puteți crea un nou preparat, folosind o lipie și legume la alegere!

Pate de ciuperci

pate de ciuperci

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Ceapa și usturoiul tăiate bucăți mici se înăbușesc pentru câteva minute în puțină apă;
  2. Se adaugă ciupercile tăiate felii și se lasă în continuare pe foc, circa 10 minute, până scade toată zeama lăsată de ciuperci.
  3. Se adaugă mai apoi cimbrul sau pătrunjelul, tocate mărunt.
  4. Ciupercile se lasă la răcit și se blenduiesc mai apoi împreună cu untul, până se obține un pate fin.
  5. Se adaugă (opțional) sare de mare, dupa gust, numai pentru copiii mai mari de 1 an.

Acest pate de ciuperci este mai gustos dacă se servește rece.

Sursă foto: http://flic.kr/p/b6AGUt

Author: Adina

Sunt mama unui băiețel poznaș și adepta a unui stil de viață sănătos și responsabil față de natură.

Share This Post On
  • Catalina

    E delicios, dar daca doriti varianta si mai sanatoasa a acestui pate caliti ceapa si usturoiul in putina apa….iar la final, dupa ce s-a mai racit un pic(aprox.40 grade) adaugati dupa gust ulei de masline. In functie de preferinte, se mai poate adauga guinoa fiarta, seminte de dovleac, pin, floarea soarelui, in…. ce aveti la indemana. Pofta buna!

    • AdinaPascalau

      Wow, Catalina, suna foarte bine sugestiile tale! N-am incercat sa amestec pate-ul cu seminte, dar suna delicios. Intr-adevar, e mai sanatos ca ceapa si usturoiul sa fie inabusite in apa, si nu calite in unt.

  • Raluca

    Oare se pot folosi ciuperci congelate ?

    • AdinaPascalau

      As zice ca da. Sa ne spui cum iese 🙂