Ciupercile sunt o bună sursă de vitamina D3, în același mod în care omul o sintetizează de la soare. Încercați această tocăniță de ciuperci cu boia dulce, care va fi pe gustul întregii familii.
Paşii necesari preparării
- Ceapa tocată se sotează într-un ceaun împreună cu cimbrul, uleiul şi două linguri de apă.
- După 2 minute se adaugă boiaua de ardei dulce, ciupercile, sarea şi apa.
- Se amestecă şi se lasă la fiert acoperit cu un capac.
- Se lasă să fiarbă în suc propriu timp de 2-3 minute la foc potrivit.
- Dacă simțiți nevoia, puteți adăuga puțină apă.
- Trebuie gustate ciupercile pentru a afla dacă s-au pătruns.
- Se ia capacul apoi şi se mai lasă la foc mic pentru încă 5 minute.
- Se agită ceaunul pentru ca ciupercile să nu se prindă.
- Se obţine o tocăniță cu sos peste care adăugaţi smântâna sau iaurtul, în funcţie de ce preferaţi.
Ciupercile cu boia se servesc alături de pâine toast sau cu salată de roşii.
Sursă foto: https://flic.kr/p/715EDE