Un mic dejun special: tartine cu ricotta, roșii și pesto. O combinație de arome specială, care va fi cu siguranță pe placul celor mici.
Dacă excludeți sosul pesto, puteți servi acest preparat copiilor, de la vârsta de 8 luni.
Paşii necesari preparării
- Pentru început se încinge cuptorul, se taie roșiile în jumătăți sau în 3, după care se pun pe o tava cu hârtie de copt.
- Se stropesc cu 1 lingură de ulei, puțină sare, fulgi de chili sau piper (opțional, de la vârsta de 1 an).
- Lângă ele se pun și feliile de pâine, se lasă cam 20 de minute. (Pâinea se lasă până se rumenește și capătă o culoare frumoasă).
- După ce pâinea este gata, o aromatizăm cu usturoiul și puțin ulei de măsline.
- Sosul pesto: folosind un blender, mărunțim menta, semințele de pin, usturoiul și uleiul de măsline rămas cu oțetul balsamic.
- Se mixează până devine o pastă.
- Se unge pâinea cu ricotta, se adaugă câte 2 felii de roșii și se stropesc tartinele cu sosul pesto.