Mei cu legume 1 an

Mei cu legume (de la 1 an)

de Sorin
Masă

Cină

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Această rețetă de mei cu legume, plină de savoare, este ideală pentru cina celor mici, dar și a părinților. Poate fi folosită și ca garnitură pentru pește.

Această rețetă de mei cu legume, plină de savoare, este ideală pentru cina celor mici, dar și a părinților. Poate fi folosită și ca garnitură pentru pește.

Mei cu legume

Mei cu legume

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se taie în felii morcovii si dovleceii, după ce au fost spălați bine. 
  2. Ardeiul gras se curăță de cotoare și semințe, iar pulpa se taie fâșii.
  3. Se încinge o tigaie în care se topește untul și se sotează morcovul, ardeiul gras și dovleceii. 
  4. Se sărează și se piperează. 
  5. Se adaugă cimbrul și roșiile tocate mărunt, după care se acoperă vasul cu un capac. 
  6. Se lasă să se înăbușe.
  7. Meiul se fierbe la foc mic timp de aproximativ 20 minute.
  8. Pentru a reduce timpul de fierbere, se poate hidrata pentru câteva ore. 
  9. Meiul din comerț este decorticat, așadar hidratarea nu este obligatorie. 
  10. Când este fiert se ia de pe foc și se lasă să se odihnească puțin. 
  11. Eventual se adaugă sare și busuioc tocat și se amestecă cu celelalte legume.   Poftă bună!
Se taie în felii morcovii si dovleceii, după ce au fost spălați bine. Ardeiul gras se curăță de cotoare și semințe, iar pulpa se taie fâșii. Se încinge o tigaie în care se topește untul și se sotează morcovul, ardeiul gras și dovleceii. Se sărează și se piperează. Se adaugă cimbrul și roșiile tocate mărunt, după care se acoperă vasul cu un capac. Se lasă să se înăbușe.

Meiul se fierbe la foc mic timp de aproximativ 20 minute. Pentru a reduce timpul de fierbere se poate hidrata pentru câteva ore. Meiul din comerț este decorticat, așadar hidratarea nu este obligatorie. Când este fiert se ia de pe foc și se lasă să se odihnească puțin. Eventual se adaugă sare și busuioc tocat și se amesteca cu celelalte legume.

Poftă bună!

Foto: diversificare.ro

Comentarii